Lelystad '67 F9 6 - 4  BAS JO9-2
13-3-2010
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

SVL F9 - BAS F2

Na de deceptie van vorige week tegen Zeewolde (een 9-1 nederlaag) had BAS F2 vandaag de mogelijkheid om het geschonden blazoen weer wat op te vijzelen. Om 8.45 werd de strijd aangebonden in en tegen Lelystad. Met een lekker weertje (niet meer zo koud en gedurende de hele wedstrijd vrijwel geen regen) ging BAS F2 voortvarend van start. Menig kans werd afgedwongen, alleen bleek scoren het probleem te zijn voor onze voorwaartsen. De op het doel van Lelystad F9 afgevuurde schoten vlogen over, naast of gingen recht op de Lelystadse doelman af. En zoals een goede voetbalwet luidt 'als je zelf niet scoort, doet de tegenstander het wel', scoorde Lelystad F9 uit hun eerste beste aanval. De 1-0 tegenstand was voor BAS F2 aanleiding om er een schepje bovenop te doen. Dit resulteerde niet lang na de openingsgoal van Lelystad F9 in de gelijkmaker. Uit een mooie aanval wist Coen Grafhorst de bal in de kruising te schieten. Helaas voor BAS F2 was daarmee de koek voor de rust op. Lelystad daarentegen kreeg de smaak te pakken en wist onze keeper, Tyrick Bodak, voor de rust nog tweemaal te verschalken.
Met Sil Bosch voor Tyrick Bodack in de goal werd begonnen aan de tweede helft. Al snel wist BAS F2 via Coen Grafhorst het net weer te vinden waardoor de achterstand verkleind werd tot 3-2. Voor Lelystad F9 aanleiding om onze verdediging bestaande uit Jasper van der Wekken, Tyrick Bodak en Jurjen de Vries onder druk te zetten. Helaas wisten onze verdedigers niet onder de druk vandaan te komen waardoor Sil Bosch de bal tweemaal uit het doel kon halen. Met een 5-2 achterstand begon BAS F2 aan de laatste minuten. Dat het met de conditie van onze jongens wel goed zit, bleek uit de druk die BAS F2 op het doel van Lelystad F9 legde. Dit offensief resulteerde al snel in twee goals van onze jongens. Eerste wist Christiaan Burgers het net te vinden, even later maakte Bart Knorren zijn eerste doelpunt. Met nog een paar minuten op de klok zette BAS F2 alles op de aanval. Dit resulteerde in enkele goede kansen op de gelijkmaker. Helaas mocht het niet zo zijn. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Lelystad F9 de wedstrijd definitief te beslissen. Zo konden we met een 6-4 nederlaag naar Biddinghuizen. Een goede wedstrijd van onze jongens, waar minimaal een gelijkspel op zijn plaats was geweest!