BAS JO9-2 - Hatto Heim F4 : 4-2

BAS JO9-2 4 - 2 (3 - 0) Hatto Heim F4
26-3-2011

DE F2 MACHINE IS NU GOED OP GANG.

Na een matige start van de tweede competitiehelft, is de machine van de F2 goed op gang gekomen. Vanochtend stond de wedstrijd tegen Hatto Heim op het programma.

Omdat ook Hatto Heim de stand in de gaten houdt, wisten ze dat ze tegen de nummer drie moesten aantreden. Ze probeerden BAS af te stoppen door drie verdedigers op de eigen helft te houden.
Voor BAS betekende dit dat het verdedigen zonder noemenswaardige problemen ging. Met Luc en Robin staan er twee stofzuigers in het veld, regelmatig geholpen door Ryan en Mark. Bjorn was de eerste helft de solide sluitpost. Mitchell, Joost Jan en Jasper vormden afwisselend het middenveld, met Dilano in de spits. Door het verdedigen van Hatto Heim was het zoeken naar het gaatje. Door rustig te blijven combineren (wat steeds beter gaat) was het wachten op de kansen die altijd komen gaat.

Uiteindelijk was het Jasper die met een bekeken buitenkantje rechts op subtiele wijze de ban voor BAS brak. Al snel werd dit nog gevolgd door een lange solo van Ryan a la Pluisje die het ook nog eens wist af te ronden met een doelpunt. De ruststand was dus 2-0. Met Mitchell op de plek voor Bjorn werd goed begonnen aan de tweede helft. Ook onze topscorer trof doel. Dilano wurmde zich langs een paar tegenstanders, en trof het doel.

Omdat Hatto Heim meer begon aan te vallen en BAS dacht de wedstrijd al in de knip te hebben, brachten ze zichzelf wat in de problemen. Hatto Heim bracht de stand terug tot 3-1. Even later werd het zelfs 3-2, al hadden ze daar wel de rug van een BAS-speler voor nodig. Zo werd het toch nog erg spannend, ook voor de supporters langs de lijn.
Door wat tactische aanpassingen van Jannick kwam het voetballend vermogen toch weer wat terug in de ploeg. Er werd weer strak verdedigd en weer goed overgespeeld. Het bleef echter wel wachten op een doelpunt.

Gelukkig beschikt de F2 over een geheim wapen, namelijk het ijzersterke been van Luc. Na een eerste afzwaaier kreeg Luc de bal weer terug en trapte hem van net over de middellijn met een fantastische boog over de keeper van Hatto Heim. Hij bepaalde zo de eindstand op 4-2. Zo zie ja maar dat verdedigers ook kunnen scoren.

Met nog maar vier wedstrijden voor de boeg, en door het gelijkspel van ESC staat BAS nu gelijk in punten, maar omdat het doelsaldo eentje beter is, staat BAS F2 op de eerste plaats!

Geweldig gedaan jongens, nog even vier wedstrijden zo doorgaan en dan staat de platte kar voor jullie klaar!