17-9-2011, 08:30 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

Matige wedstrijd Zeewolde F5 - BAS F2

Nickay was vandaag afwezig i.v.m. zijn verjaardagsfeestje de vorige dag. Hij kon lekker uitslapen, want we moesten al voor dag en dauw vertrekken, 7.30. De meesten hadden de slaap nog niet uit, zo bleek ook een uur later op het veld ;-).

Mika gaf al voor de wedstrijd aan niet de penalty's tegen te houden na de wedstrijd, aangezien hij door een ongelukje een behoorlijk dikke lip had opgelopen. "Sjaakie Zoeloe" ging in ieder geval de 2e helft proberen, mocht dat niet gaan, dan ging Jay alsnog ook de 2e helft keepen.

In de 1e helft ging Jay op de goal. Zoals vertrouwd, Jelle en Robin achterin samen met Mathijs. Op het middenveld, Randy en Justin en Niek mocht het gaan proberen als goaltjesdief in de spits. De mannen stonden goed opgesteld op hun positie met de aftrap. Zeewolde probeerde wel wat druk te zetten, maar kwam er eigenlijk niet echt uit. BAS heeft zeker de meer gespeeld op de helft van de tegenstander. Er ontstonden wel wat kansen, maar door slap voetbal ontstond er weinig dreiging voor de verdediging van Zeewolde. Mathijs werd 1e helft gewisseld door Mika. Het leek alsof Mathijs voor het eerst een voetbalwedstrijd speelde en alles wat de coach zei nieuw voor hem was. Achteraf bleek dat Mathijs iets meer met z'n a.s. verjaardag en het bijhorende feestje van deze middag bezig was, dan met voetballen. Justin moest wakker gemaakt worden deze ochtend en we konden niet met zekerheid zeggen of dat gelukt was. Zelfs de aanmoedigingen van z'n vader leek hem niet te bereiken en op 'rennen Justin' werd gekeken of hij niet begreep wat rennen was. Daarentegen voorkwam Robin nog een doelpunt en was hij de constante factor achterin. Jelle was voor z'n doen ook aan het 'prutsen', de ballen door het midden spelen en niet naar de zijkanten, waardoor hij het Zeewolde vaak wat te makkelijk maakte.

In de rust vond er een keeperswisseling plaats. De peptalk dat het echt beter moest, dat we te lang wachten om naar de bal te komen, het feit dat we keken hoe de tegenstander aan het voetballen was, maakte in ieder geval geen indruk op Jay. Jay was zoals gewoonlijk weer drukker met de spons uit de waterzak , dan met luisteren. Voor de meesten was het praten tegen dovemansoren, zo leek het wel.

2e helft starten we net als de 1e helft met te weinig inzet. Langs de kant wilden we de doelpunten er wel in coachen, maar het leek alsof het niet binnen kwam bij onze jongens. Het verhaal om langs de zijkanten te spelen, blijkt voor onze verdediging in de praktijk toch erg lastig te zijn. Jay kreeg vaak nog een kans voorin, maar doordat er te laat actie kwam vanuit het team om te helpen, raakte hij uiteindelijk de ballen kwijt. Helaas kon Mika niet voorkomen dat hij toch een keer in het net moest vissen. Doordat Jelle niet op tijd de bal speelde, kon het gebeuren dat Zeewolde op 1-0 kwam. Over de hele linie was het BAS dat op het veld van de tegenstander domineerde, maar door weinig inzet en te laat of niet reageren, kwamen we niet tot scoren. Met vlagen lieten we leuk voetbal zien, het zat er wel in, maar het kwam er helaas niet uit. Erg jammer want we hadden de punten vanuit Zeewolde echt mee kunnen nemen. Beloofd is dat er voor maandag "straftraining" gepland staat! ;-)

Volgende week ontvangen we Reaal thuis. We weten dat we beter kunnen en hopelijk komt dat er a.s. zaterdag weer uit.