BAS JO9-2 0 - 5 (0 - 1) Reaal Dronten F3
24-9-2011, 10:00 uur

Derby BAS F2 - Reaal Dronten F5

We moesten het vandaag zonder Mathijs en Robin doen. Vanuit de mini's wilden Lauran, Lucas en Mart graag meedoen. Het bleek al snel bij de voetbaltafel een theekransje te zijn van groep 4 De Wingerd, heel gezellig zo bleek. Het voorstel was om dit niet voor te zetten op het veld, maar daar echt aan het voetballen te gaan.

Lucas was wel wat zenuwachtig, altijd spannend zo'n 1e wedstrijd! Mart is een 'oude bekende' en die had er net als altijd heel veel zin in. Lauran was al goed voorbereid, die had van Carl al een broekje en voetbalsokken gekregen.

De 1e helft ging Mika op goal, startte Jelle als laatste man, Lauran op de linker- en Mart op de rechterkant. Justin en Niek op het middenveld en Jay mocht het proberen in de spits. Dat we Robin achterin misten, was al snel duidelijk. De verdediging was een 'kleine' gatenkaas. Vooraf was tegen Jelle gezegd dat hij niet teveel moest 'pielen' achterin. De bal moest via de zijkant weggespeeld worden. Toch probeerde hij nog te vaak de ballen via het midden weg te geven of het zelf via het midden te proberen waar hij dan spelers van Reaal tegenkwam. Mart en Lauran waren niet altijd scherp achterin, zodat ze te vaak weer achter de bal en de tegenstander aan moesten rennen. Mika was bijna onverslaanbaar in de goal, maar kon niet voorkomen dat Reaal na 10min hun 1e doelpunt scoorden. Er mag zeker opgemerkt worden dat Mika een fantastische 1e helft heeft gekeept, waarschijnlijk ook doordat z'n vader hem regelmatig vanaf de zijkant 'coachte', de keeperstrainer van de F-jes. De 1e helft hadden we wel wat kansen, maar het schietwerk was niet echt doeltreffend. Het overspelen werd vaak op de cm gedaan ipv dat we probeerden vrij te lopen. Voor Lucas was het wat onwennig en dwaalde wat over het veld, terwijl hij het in de spits mocht proberen. Duidelijk is dat hij meer verdedigende kwaliteiten heeft.

In de rust werd aangegeven -na Jay weer even op z'n plek te hebben gezet, dat ook hij moet luisteren- dat we net als de vorige wedstrijd teveel kijken wat er met de bal gebeurt. Het ging niet echt slecht, maar we moesten wel meer ons best doen om de bal te veroveren. Met Mart en Mika als reserve gingen we de 2e helft in. Door een ongelukkige tik aan de bal van Jelle werd het al snel 0-2. Niek in de achterhoede bleek niet een suc6, zodra de tegenstander op hem afkwam, draaide hij z'n kont erin en was hij zowel de tegenstander als de bal kwijt. Ook met het idee dat Jelle het wel zou opknappen, liet hij de tegenstander zo voorbij lopen. Lauran was hard aan het werk en moest er nog vaak aan denken dat hij in de verdedigende rol zat. Op het middenveld liepen we nog teveel en door elkaar zodat posities 'onbemand' bleven en waardoor de tegenstander veel ruimte kreeg om hun kunstjes te laten zien. Reaal bleek dan ook een stuk verder te zijn dan onze F2. Door snel over te passen, niet door de tegenstander heen te willen voetballen en koelbloedig hun doelpunten af te maken, werd het voor hun 0-5. Doordat de keepers er vaak op de juiste momenten stonden, is ons meer leed bespaart.

Volgende week tegen Unicum (Lelystad) uit, hopelijk weten we hier dan weer te scoren!