BAS JO9-2 - Hierden F5 : 1-7

BAS JO9-2 1 - 7  Hierden F5
27-10-2012, 10:00 uur

BAS F2 verliest geflatteerd van Hierden F5

BAS F2 heeft op zaterdag 28 februari 2012 de thuiswedstrijd tegen Hierden F5, na een ruststand van 1-3, afgesloten met een geflatteerde 7-1 nederlaag.

Zaterdag 27 oktober 2012 stond voor BAS F2 de thuiswedstrijd tegen Hierden F5 op het programma. Op papier, gelet op de uitslagen eerder dit seizoen, een pittige tegenstander. Door de herfstvakantie kon BAS F2 niet op volledige oorlogssterkte aantreden. Gelukkig was een aantal spelers van BAS Mini’s bereid om met BAS F2 mee te doen: Gerben Poortinga, Kevin Lans, Len Berghuis en Lars Fidder. Jongens bedankt!

Om 10.00 uur werd om een koud sportpark ‘De Schelp’ (de grasmat was hier en daar nog wit van de nachtvorst) afgetrapt. Gelijk van het begin was het Hierden F5 dat de aanval zocht, maar de Biddinghuizer verdediging bestaande uit Giel Junte, Thijs ter Beek, Gerben Poortinga en Kevin Lans hield heel goed stand. Bovendien was onze keeper, Silvijn de Groot, vandaag zeer goed op dreef. Als er al een bal door onze verdediging heen kwam, stond Silvijn op de goede plaats om een schot van Hierden F5 onschadelijk te maken. BAS F2 wist zelf ook gevaarlijk een paar maal gevaarlijk te worden, maar Mart Leendertse, Jairo Veron en Lianne Grafhorst hadden niet veel geluk in de afronding.

Na een minuut of tien was het dan toch Hierden F5 wat het net wist te vinden. De vrouwelijke ‘Huntelaar’ liet Silvijn de Groot met een mooi schot kansloos, 0-1. De achterstand was voor BAS F2 aanleiding om er een tandje bij te doen. Er werd vol de aanval gezocht, maar het was toch Hierden F5 dat tweemaal profiteerde van de afwezigheid van Biddinghuizer verdedigers. Gelukkig was dit niet de ruststand. Een mooie aanval van BAS F2 werd door Mart Leendertse doeltreffend afgerond: 1-3.

Na rust een zelfde speelbeeld. Een aanvallend BAS F2 en een counterend Hierden F5. BAS F2 schiep zich meerdere kansen, maar het vizier van de voorwaartsen stond vandaag niet geheel op scherp. Menig schot ging naast of over en als de bal tussen de palen kwam, stond de Hierdense doelvrouw op de goede plaats. Hierden F5 wist na rust nog viermaal het net te vinden zodat een 1-7 eindstand na veertig minuten voetbal op het scorebord stond.

Na afloop was trainer Jannick Klopman realistisch: ‘Wij hebben vandaag een lesje gehad in het benutten van kansen. Helaas voor ons hadden we vandaag niet zoveel geluk in de afronding. Wel goed was te zien dat de spelers van de BAS Mini’s moeiteloos meekonden. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst’. Volgende week speelt BAS F2 een uitwedstrijd in Harderwijk tegen VVOG F7.