Unicum F4 5 - 2  BAS JO9-2
24-11-2012, 08:45 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

Unicum F4 – BAS F2

Om 7:30 maakte F2 zich klaar voor het vertrek naar Unicum, Lelystad. Na het verlies van vorige week tegen Unicum F5 , gingen we voor een revanche tegen Unicum F4.

In een hele kleine wereld, de keepers konden elkaar niet eens zien zo mistig was het, werd er om 8:30 afgetrapt. Unicum zat er gelijk, net als de mist, dicht op. In de eerste minuut kwam de tegenstander al twee keer gevaarlijk dicht bij de goal. Het eerste schot ging naast en de tweede had onze keeper Silvijn te pakken. BAS liet als antwoord hierop ook van zich horen. Met een mooi combinatie spel tussen Jip en Lianne kreeg BAS zijn eerste kans, maar helaas miste het schot op goal kracht en was de bal voor de keeper van Unicum.

BAS leek bij te komen van de rush van Unicum in de eerste minuut. Met zeer sterk spel van Bente, Thijs, Lianne en Jip kreeg BAS de controle op het middenveld. Hieruit ontstond een grote kans. Bente veroverde de bal en gaf een prachtige voorzet naar Jip die de bal maar rakelings naast schoot.

Ondanks het overwicht en het achter goed dichthouden van Jaro, Olaf en Chiel wist Unicum toch in de 12e minuut het eerste doelpunt te maken met een onhoudbare knal van links. 1-0. Hierna volgde nog een kans van Unicum die tot een corner werd verwerkt. De speler van Unicum die de corner nam dacht een vrije man te zien en schoot richting de middellijn. Mart wist deze bal te onderscheppen , maakte een lange rush richting de goal, schoot en …… helaas, net naast.

Nadat BAS nog een kans gecreëerd had, maar weer niet de goal wist te vinden floot de scheidsrechter (die blijkbaar toch wist hoe hij op een fluit moet blazen J) af voor de rust.

Alsof BAS aan Unicum wil laten zien dat ze ook fel van start kunnen gaan, ging BAS F2 gelijk na de rust weer vol in de aanval, vechtend voor de gelijkmaker. En die gelijkmaker kwam er middels echt een prachtig hoog en hard afstandsschot van Thijs. Dik verdient die gelijkmaker, want BAS F2 werkte er echt hard voor! En ze gingen door, Unicum wist even niet wat ze overkwam. Na een corner voor BAS en een vrije trap in de beurt van het goal, wisten ze nog een mooie kans te creëren. Lianne wist de bal naar Mart te schieten en Mart schoot de bal boven de keeper, die de bal net niet genoeg met zijn vingertoppen wis te beroeren, in het goal 1-2. Yeeeh!

Dit vonden de trainers en aanhang van Unicum niet leuk, de spanning laaide op en ze riepen hun spelertjes tot actie. Een speler van Unicum weet aan de dekking van de BAS verdediging te ontsnappen en die had een krachtig schot in het been 2-2.

Na nog twee kansen voor BAS, leek de batterij in de 35e minuut ineens leeg te zijn (ligt het gebrek aan conditie aan de trainers????). Unicum rook zijn kans en wist er 3-2 van te maken. Vervolgens wisten ze uit twee corners 4-2 en 5-2 te maken. Als de wedstrijd is afgelopen is de eindstand 6-2. De wedstrijd heeft voor BAS 5 minuten te lang geduurd. De goede strijd en de gemiste kansen had te veel krachten gekost. Jammer, maar top gedaan!