BAS JO9-2 2 - 0  ASV Dronten F5
2-2-2013, 10:00 uur

Overwinning BAS F2 tegen ASV Dronten F5

Na een lange winterstop en erg weinig trainingsmomenten mocht F2 eindelijk weer aan de bak!
Het had de afgelopen dagen en nacht veel geregend, dus het spande er om of de wedstrijd wel doorging. Maar op zaterdagochtend was het prachtig weer! Een heerlijk zonnetje zorgde voor een goede sfeer op het veld.
Jelle Bouma mocht ook meedoen met F2.
Na een warming up en een tactische bespreking van het team begon de wedstrijd om 10.00 uur op Sportpark de Schelp.

De aftrap was voor ASVD. In het begin liepen beide teams op een kluitje bij elkaar. Het was duidelijk even aftasten voor allen. Daar kwam verandering toen Olaf erg goed verdedigde en de bal op die manier in bezit kwam van BAS. Via een mooi samenspel tussen Olaf, Jairo en Thijs kwam de bal gevaarlijk dicht bij de doel van de tegenpartij. Jelle miste net!
Ook Jip had een goede aanval maar miste op een haar na!
Bente liet regelmatig zien dat ze niet alleen maar een scherpe spits is, maar ook goed kan verdedigen. Thijs was ook goed op dreef, hij kwam mooi vrij voor het doel en schoot net naast.
Lianne liet ook zien dat ze haar vrouwtje stond tegenover ASVD! Ze verdedigde prima.

Thijs zette op een gegeven moment goed de sprint erin, Bente zorgde ervoor dat ze meeliep en mooi vrij kwam…. Ze miste op een haar na. Jammer!
Giel wist met zijn snelheid de tegenstander regelmatig te overtroeven. Hij wist iedere keer de bal maar mooi af te pakken.
Ook Jairo wist regelmatig een balletje weg te kapen bij de tegenstander. Hij is ook iemand die de tegenpartij regelmatig verrast door zijn snelheid.
Door een mooie voorzet van Bente kon Jelle proberen te scoren, maar ook hij miste net.
Ook Jip had veel kansen, maar ook deze leidden niet tot een doelpunt. Ook verdedigde Jip goed mee.
Silvijn had aan het eind van de 1e helft eindelijk wat te doen. ASVD schoot op doel. Silvijn bleef cool en wist deze bal tegen te houden.
En de eerste helft vloog voorbij. Tussenstand was 0-0. De verdediging van BAS was super. Ook is er regelmatig aangevallen richting doel van de tegenpartij, maar jammer genoeg tot nu toe iedere keer net naast.
BAS had zeker overwicht in deze 1e helft.

Na een tactische teambespreking tussen Yannick en het team ging de 2e helft van start.
ASVD ging voortvarend van start. Silvijn voorkwam een tegendoel door een goede redding.
Al met al werd er weer goed verdedigd door BAS. Olaf doet me iedere keer denken aan Ronald de Boer. Wat een verdediger! Geen stap teveel, maar hij weet precies waar hij moet staan….
Bente verraste ons allemaal met een prachtige solo vanaf eigen helft die uitmondde in een doelpunt! 1-0 voor BAS. Girlpower!!!
Jip maakte een prachtige pass richting Bente. Jammer genoeg was de keeper van de tegenpartij erg scherp en hield de bal tegen. Jammer!
Door een uitgooi van Jip kwam de bal bij Lianne. Ze rende richting doel en ze scoorde! 2-0 voor BAS. Wederom girlpower!

Er volgde nog een aanval door ASVD richting het doel van BAS. Maar deze kwam niet ver. Jairo en Giel wisten koelbloedig de aanval stop te zetten.
En uiteindelijk kwam het verlossende fluitje van de scheidsrechter. Het einde van de wedstrijd. BAS heeft verdiend gewonnen met 2-0.

Deze overwinning belooft wat voor de rest van het seizoen! Misschien een optie om gewoon maar niet meer te trainen?? Ze hebben bewezen dat ze zonder trainen ook erg goed zijn! Hoewel… Als ze wel weer trainen dan benutten ze de kansen nog beter , dan zijn ze onverslaanbaar!