HTC F2 6 - 0  BAS JO9-2
9-3-2013, 10:00 uur
Pelikaan, Brinkhoekweg 198 Zwolle

Verslag HTC F2 tegen BAS F2

Op een hele koude ochtend vertrokken we naar voetbalclub HTC Zwolle. Na het omkleden begonnen we met de opwarming op een zeer drassig trainingsveld. Om 10:00 werd er afgefloten, maar eerst werden de spelers toegesproken door de scheidsrechter over hoe hij wenste dat de spelers zich zouden gedragen op het veld.

Misschien iets te veel onder de indruk van die toespraak en door de kou begon BAS F2 timide. Met Silvijn op het goal. Jip, Jaro en Olaf in de verdediging. Thijs en Chiel op het middenveld en Bente in de spits. Lianne begon als wissel.

Het spel kwam in de 6de minuut op gang. Thijs wist met drie man van HTC om zich heen eruit te komen en een gevaarlijk schot op het goal te lossen. Dit was het startsein voor HTC om ook in actie te komen. Jip weet een zeer gevaarlijke aanval te kraken door een bal netjes tot corner te verwerken.

In de 13e minuut weet BAS er in de eerste helft nog één keer goed uit te komen, daarna volgt er kans na kans voor HTC. Drie ballen gaan net voor de goal van Silvijn langs en in de 19e en 20e minuut weten ze te scoren. We gaan de rust in met een 2-0 achterstand.

Na een donderspeech van de trainers gaat BAS er in de tweede helft weer tegenaan. Gelijk weet BAS F2 twee kansen te creëren. Lianne schiet, na goed combinatie spel van Chiel en Bente, een bal in het zijnet. De trainers van HTC zien het gevaar en brengen, na drie minuten wissel gestaan te hebben, hun sterspeler (nr.7) in het veld. Het spel van HTC veranderd gelijk en nr.7 weet heel BAS met mooie en snelle passeer bewegingen te verschalken en HTC te helpen naar een eindstand van 6-0.

Het had een leuk opgaande wedstrijd kunnen zijn zonder hun nr.7, maar ja … Volgende keer weer ertegenaan F2!