12-4-2014

Spanningen rond een speciale supporter.....

Het beloofde een mooie dag te worden bij de thuiswedstrijd en derby tegen ASVD.
Vol spanning gingen de ogen van de spelertjes over de velden en langs de vele mensen op het sportcomplex want, juf Carolien zou komen kijken!

Helaas moesten we het vandaag zonder Jens en Michel doen zodat we met Jelte in de goal begonnen. Het kwam maar langzaam op gang deze zaterdag, of het nu kwam omdat juf Carolien kwam kijken of omdat de mannen en vrouw dachten dat ASVD toch maar onder ons stond? Patrick mocht weer aantreden voor een hoekschop. Dit is waar hij en Tim specialisten in zijn, altijd gevaarlijk.
De hoekschop zelf wordt weggewerkt door de verdediging, maar in tweede instantie scoord Patrick toch knap van afstand 1-0! Nog nagenietend van het mooie doelpunt vergeten wij de opkomende aanvallers tegen te houden en krijgen we direct de 1-1 om onze oren. Jammer van het tegendoelpunt, maar het blijft zo wel spannend. Kyan speelt en tikt erop los op het middenveld en via Pim gaat er een lange bal naar voren toe in de voeten van spits Ilse, deze passeeerd met mooie bewegingen de laatste man en keeper en scoort zo heel mooi de 2-1. Hetzelfde gebeurt weer! Juf Carolien staat de spelers aan te moedigen en terwijl de spelers haar richting opkijken sprint de spits van ASVD behendig langs de BAS verdediging en passeert met gemak Jelte en net voor rust staat het 2-2.

In de rust wisselt Jelte met Kyan die de tweede helft het doel gaat verdedigen. Iets scherper beginnen we aan de tweede helft, een corner van ASVD wordt weggewerkt door Patrick anders hadden we achter gestaan. Alweer een scherpe pass van de goed spelende Pim op Ilse zien ze net naast gaan. ASVD ruikt kansen en zij zetten de mannen en vrouw goed onder druk. Met lange ballen van de keeper proberen ze zo de aanvallers te vinden. Kyan staat zijn mannetje op doel en pakt een paar mooie ballen van ASVD. Jelte heeft vorige week voldoende voetbal op tv gezien, want man wat was hij aan het verdedigen! Elke sliding die hij maakte veroverde hij de bal. Jelte heeft een super wedstrijd gespeeld zaterdag. Weer een schot van ASVD op Kyan, hij laat de bal net even los waardoor er gescoord kan worden 2-3. Alweer een mooie lange bal naar voren, nu van Tim, op Ilse en zij schiet weer net naast. De laatste inspanningen van ASVD zorgen ervoor dat zij de wedstrijd verdient winnen en scoren de 2-4 net voor het einde.

Het was jammer, maar we hebben gestreden voor de laatste punten. Helaas hebben we niet gewonnen. Volgende week beter.