BAS JO9-2 - DOS Kampen F6 : 5-1

BAS JO9-2 5 - 1  DOS Kampen F6
18-4-2015

Een zonnige dag!

Het was vandaag (18 april 2015) prachtig weer om een potje te voetballen. De tegenstander van vandaag was DOS Kampen F6. Een team wat op een keurige 2e plaats staat. Een op papier zware dobber dus voor de F2. In de najaarscompetitie had de F2 ook al tegen dit team gespeeld. De uitslag was toen 4-4 nadat de F2 eerst met 4-1 voor had gestaan.

Vanaf het beginsignaal werd duidelijk dat de F2 er zin in had. Vrijwel de gehele 1e helft werd Dos Kampen op hun eigen helft terug gedrongen en diende zich de ene na de andere kans aan voor BAS. Vooral Jayden, Julian en Ryan wisten elkaar goed te vinden in de voorhoede waarbij het vele loopwerk van Jayden opviel. De 1e kans van de wedstrijd was voor Maxx die na goed samenspel over schoot. Vervolgens was er een mooie aanval van Simon die de bal prima overspeelde naar Jayden. Die speelde vervolgens weer door naar Julian maar die kon net niet meer bij de bal. Even later kreeg Julian weer de bal en rende alleen op de keeper af maar hij schoot naast. Op het middenveld werd er een verbeten strijd geleverd waarbij Jordy vaak de bal van de tegenstander afpakte. De volgende kans was voor Jayden die alleen op de keeper afging. Helaas schoot hij recht op de goede keeper van DOS Kampen. Een corner van Julian belandde voor de voeten van Simon maar hij schoot naast. Het was een groot kansenfestival maar doelpunten waren er tot op heden nog niet gevallen. Jayden gaf een mooie voorzet vanaf de zijlijn naar Julian. Het schot van Julian belandde in het zijnet. Uit een klutsbal voor het doel van Dos Kampen viel bijna de 1-0 maar Jayden en Julian kregen de bal er maar niet in. Julian kreeg ook nog een dot van een kans. Hij ging alleen op de keeper af maar in plaats van een hoek uit te zoeken schoot ook hij recht op de keeper. Uiteindelijk viel vlak voor rust dan toch de dikverdiende 1-0 uit een solo van Ryan.

De 2e helft ging de F2 vrolijk verder met combineren. Nu ging het in één keer hard met de doelpunten. BAS stormde weer op richting het doel van DOS Kampen. Julian speelde de bal op Jayden en hij legde de 2-0 er in. Kort hierna viel de 3-0. Nu was het Jayden die de bal naar Julian speelde en hij rondde koelbloedig af. De verdediging van BAS stond goed opgesteld met Carl, Dionne en Simon achterin. Door hun goede werk had Kaj tot dat moment nog niet veel te doen gehad. Schoten van Ryan, Maxx en weer Ryan gingen naast. Jayden ging weer alleen op de keeper af maar via de keeper ging de bal naast. Maxx speelde de bal naar Julian die vervolgens weer doorpasste naar Jayden. Jayden wist daar wel raad mee, 4-0. Hierna kwam DOS Kampen meer in de wedstrijd. Kaj kreeg meer werk te verrichten in het doel maar hij stond fantastisch te keepen. Helaas kon hij niet voorkomen dat DOS Kampen de 4-1 scoorde. Een speler van DOS Kampen soleerde behendig door de verdediging van BAS heen en rondde keurig af. Eventjes leek de F2 van slag maar pakte ook snel de draad weer op. Een gigantische kans was er voor Jayden maar in plaats van zelf te schieten passte hij naar Julian. Naast. Julian was vlak hierna wel weer trefzeker want na een solo legde hij de 5-1 in het net. De laatste kans was er eentje voor Ryan maar hij schoot na een solo recht op de keeper.
Een prachtige 5-1 overwinning waarin er als team geweldig gevoetbald is. Goed samenspel in verdedigend als in aanvallend opzicht. Na deze overwinning blijft de F2 op de 4e plaats staan maar klimt het langzaam aan wel steeds verder naar boven.

Ryan speler van de week

Speler van de week is deze week Ryan geworden. Goed solowerk maar ook goed teamwerk heeft ervoor gezorgd dat hij deze week de trofee heeft verdiend. Gefeliciteerd!
Volgende week staat er een uitwedstrijd op het programma. Reaal Dronten is dan om 9 uur de tegenstander.