BAS JO9-2 - Lelystad '67 F5 : 2-5

BAS JO9-2 2 - 5 (1 - 4) Lelystad '67 F5
28-11-2015, 10:00 uur

De Wedstrijd om de 5e Plaats!

Zaterdagmorgen 28 november stond de wedstrijd van BAS F2 tegen Lelystad F5 op het programma. Lelystad stond 5de en BAS 6de. Als we zouden winnen staan we gelijk. Bij verlies loopt Lelystad verder weg naar 6 punten.
De wedstrijd begon om 10 uur. We waren weer compleet, 10 spelers fit en fruitig.
Tijn begon op het doel en Kornel, Isaya en Julian aan de kant. Voor de wedstrijd hoorde we van Lesley dat we tegen een klasgenootje van hem moesten spelen.

De scheidsrechter floot voor het begin. De eerste paar minuten moesten beide ploegen nog even het juiste ritme vinden. Lelystad kreeg de eerste paar kansen. BAS kroop wat meer uit hun schulp. Maar het lukte onze jongens niet om een vuist te maken. Halve wegen de eerste helft was het Lelystad dat de score opende. Uit een aanval van BAS kwam een counter waar de jongens geen antwoord op hadden. Stand 0-1. Onze jongens waren een beetje van slag. Al snel volgden de 0-2 ( afstandsschot ), 0-3 ( uitgespeelde actie ) & de 0-4 ( uit een corner ).
BAS Wilde voor de rust nog wel even wat recht zetten. Met een doelpunt van Jovanni werd de ruststand 1-4.

Rust. Het bleek dat er een paar jongens onder de indruk van 2 grote heren in de verdediging van Lelystad waren. Na een pep talk van Richard gingen de jongens weer de wei in met meer zelf vertrouwen.

De 2e helft begon.
Het begon bij BAS beter te lopen m,et Jovanni op het doel. Onze heren hielden hun positie's beter aan. Er werd meer over gespeeld. Het was een heel ander team van voor de rust. Toch wist Lelystad een gaatje te vinden 1-5. BAS liet het er niet bij zitten. Praise, Isaya, Kornel en Julian kwamen steeds dichter bij het doel. Thijmen en Tijn waren aan de zijlijn hun tegenstanders steeds meer de baas. Colin was sterk op het middenveld. Maar als er toch iemand er doorheen kwam stond daar onze sluitpost Sam. Lesley was weer een stofzuiger met zijn "Slidings". Het goede werken van de jongens werd beloond. Isaya kwam met een voorzet en Praise schoot hem in het doel 2-5. De jongens wilden meer, maar de tijd was voorbij.

Met nog 1 inhaal wedstrijd in en tegen Zwart-Wit '63 uit Harderwijk kunnen we de 6de plaats veilig stellen.