DOS Kampen F3 2 - 6 (1 - 3) BAS JO9-2
20-2-2016
De Maten, De Maten 2 Kampen

Als team goed gespeeld!

Zaterdagochtend mochten we om 08:30 vertrekken naar Kampen, oh nee het werd toch 07:30 want bij DOS Kampen was een probleempje met de F1, waardoor er geschoven is met de wedstrijdindeling. Als dank voor het vroege opstaan, kregen alle spelers van onze F2 een chocolade paashaas. Onze trainer gaf vooraf aan dat er alleen chocolade zou zijn als het team zou winnen! Dus dat moesten we maar gaan doen!

Onze tegenstander de F3 van DOS Kampen begon goed aan de wedstrijd, alle jongens van het team waren groter dan onze spelers en de eerste paar minuten waren de thuisspelers dan ook beter. Na een goede aanval mocht onze Isaya een corner nemen en daar stond Colin bij de tweede paal op de juiste plek. Hij kon de bal intikken, dus 0-1! DOS Kampen bleef echter wel aandringen waardoor onze verdedigers Lesley, Joey, Sam en Thijmen het druk hadden. Omdat Julian mee deed bij de F3, mocht onze 3de keeper Tijn in de eerste helft op het doel staan. Hij heeft uitstekend werk verricht. Uiteindelijk lukte het om als team samen onder de druk uit te spelen en door goed samenspel werd Isaya vrij gespeeld. Met een mooie beweging passeerde hij de keeper en scoorde de 0-2! Onze verdedigers bleven het druk houden en DOS Kampen mocht een corner nemen. Onze verdedigers stonden echter prima, waardoor er niet gescoord kon worden. Vanuit een volgende aanval kon DOS Kampen wel scoren. We speelden de bal zo bij de tegenstanders in de voeten, waardoor er een vrije kans om te scoren ontstond. Helaas 1-2!. DOS werd steeds beter, maar kreeg de bal niet voorbij Tijn. Vlak voor rust kreeg onze F2 toch weer een beetje grip op de wedstijd. De jongens speelden echt als één team en combineerden goed zoals al zo vaak op de training geoefend. Uiteindelijk kon Isaya de bal naar Praise spelen en die kon de bal net het juiste tikkie geven, waardoor de bal langzaam voorbij de keeper het doel in rolde. Met een tussenstand van 1-3 ging het team de rust in om extra aanwijzingen van de coaches te krijgen. In de tweede helft begon DOS weer sterk, maar Jovannie die inmiddels op het doel is gaan staan , keepte een hele goede wedstrijd en was een paar keer de held van het team. Na een mooie aanval via Thijmen en Isaya die hard langs de lijn naar voren rende ging de bal naar Praise, hij kon hem daarna weer mooi doorspelen naar Isaya die daarna rustig de 1-4 binnen schoot. DOS Kampen bleef komen, Colin, Sam en Joey speelden goed samen op het middenveld. Ze hadden elkaar echt nodig en als team konden ze veel aanvallen van DOS afstoppen. Tijn speelde een goede tweede helft op rechts en kon vaak net het balletje voor zijn tegenspeler weg spelen. Thijmen was goed op dreef aan de rechterkant langs de lijn. De aanvallen vanaf rechts met Thijmen en Isaya leverden aan paar mooie kansen op, maar de verdediging van DOS had zich nog niet overgegeven en bleef zijn best doen. DOS kwam nog vanuit een vrije trap situatie en wat onoplettendheid van het team op 2-4. Hierdoor kregen ze weer vertrouwen en bleven aanvallen. Het leek of onze jongens wat moe begonnen te worden, dus Jovannie moest goed blijven opletten. Aan het einde van de tweede helft kreeg BAS weer wat kansen en een aantal corners achter elkaar.Thijmen en Praise scoorden nog bijna de 5-2, maar bal ging twee keer net naast. De volgende corner van Isaya ging mooi omhoog en daar stond Joey voor het doel kon hij de bal met zijn hoofd binnen koppen, 2-5 door onze ster invaller van de F1 die de hele wedstrijd al veel gaatjes had dicht gelopen en veel aanvallen van DOS Kampen afstopte! DOS was nu toch echt verslagen, BAS kon blijven aanvallen en uit de laatste aanval scoorde Praise de 2-6 met een mooie schuiver links in de hoek na een mooie voorzet van Isaya.

De trainer vertelde de jongens dat hij nog niet eerder zo’n goede wedstrijd had gezien en dat hij enorm trots was op zijn team! Tevreden werd er gedoucht en kon de weg terug naar Biddinghuizen beginnen.