WHC JO9-5M 1 - 16 (1 - 7) BAS JO9-2
30-11-2019, 10:45 uur
Mulderssingel, Hoeloosweg 15 Wezep

Dubbele cijfers voor BAS

De dag dat Sinterklaas ons zou komen bezoeken bij BAS Voetbal verwachtte je een spelersgroep die niet helemaal bij de les zou zijn. Maar niets was minder waar. Via een 1-7 russtand liep JO9-2 soeverein uit naar een 1-16 overwinning, een record voor dit team.

Kacper kon niet aanwezig zijn en Jelte was maar net op tijd hersteld van een knieblessure. Met 8 spelers vertrokken we naar Wezep voor de wedstrijd tegen JO9-5. Eerder dit seizoen kreeg het team al te maken met een tegenstander uit Wezep. Toen werd er nog kansloos met 10-1 verloren.

Eerst bepalen wie er ging keepen nu Kacper niet aanwezig was. Joran en Lucas besloten alle twee een helft tussen de palen te gaan staan. Dit pakte prima uit want de tegenstander wist slechts 1 maal te scoren.

BAS begon de wedstrijd uitstekend. Adam maakte de 0-1. Yarah was in de spits gezet en wist hier wel raad mee, ze maakte de 0-2 en de 0-3. Marcel maakte de 0-4 en vervolgens moest keeper Joran een doelpunt toestaan, 1-4. Zou WHC terug in de wedstrijd komen? Marcel gaf snel het antwoord door de 1-5 en de 1-6 tussen de palen te werken. Vlak voor rust maakte Yarah haar derde van de middag ,1-7. Tijd voor de rust.

En wat moet je dan zeggen als coach? Niet zo veel, vooral lekker blijven voetballen. Joran werd veldspeler en Lucas ging op doel staan. De tegenstander ging met een extra speler spelen. Tijd voor de tweede helft.

En BAS ging door. Adam maakte 1-8 en 1-9, Marcel tekende voor de 1-10 en Adam maakte de 1-11. De 1-12 was voor de prima herstelde Jelte. Hij kwam van achteren mee naar voren en had duidelijk geen knieproblemen meer. Adam zorgde voor zijn vijfde van de middag met de 1-13. De 1-14 was het allereerste doelpunt van de voetbalcarrière van Joran. Een patatje van papa en mama als beloning voor hem. De zesde goal van Adam zorgde voor de 1-15 en het slotakkoord was voor Marcel: 1-16.

Wat valt er meer te zeggen na deze prachtige wedstrijd. Lucas was foutloos, Jasmijn een rots in de branding, Piotr overal aanwezig. 6 goals van Adam, 5 van Marcel, 3 van Yarah, 1 van Jelte en 1 van Joran.